.grecaptcha-badge { z-index: 10; }
Selecteer een pagina

Over Els

Interim & trainingen

Mensen maken een organisatie, een team. Om te groeien als mens of als team, zijn individuen of groepen soms op zoek naar hun eigen krachten. Alles wat ze nodig hebben, zit echter al in henzelf. Ik kan hen helpen dat te zien. Mijn stijl van werken valt het best te omschrijven als ‘ontluikende oneindigheid’.

Niet dat mijn begeleiding oneindig duurt. Bij voorkeur niet. Maar ik wijs mensen en organisaties de weg, zodat ze zelf kunnen veranderen en de gewenste doelen kunnen bereiken.

Als ik ergens kom maak ik gemakkelijk contact met wat er is, met de onderstroom. Ik stel mij op als een echte OEN: Open, Eerlijk, Nieuwsgierig. Ik beschrijf wat ik zie en voel, analyseer een afdeling of organisatie. Dat doe ik in een open en veilige sfeer, ik bied iedereen de gelegenheid uit te spreken wat er goed gaat en wat beter kan. Op basis daarvan stellen we doelen om naar toe te werken.

Iedereen doet zijn best, op basis van de eigen kwaliteiten. Het is mijn rol om – zonder oordeel – ervoor te zorgen dat het (veranderings)proces goed loopt, dat iedereen de eigen en elkaars kwaliteiten leert kennen en inzetten. Dan volgen de resultaten vanzelf.

Als interim leidinggevende, trainer of coach ben ik beschikbaar als een organisatie of afdeling niet loopt. Er een verandering/ transformatie plaats vindt. Als er sprake is van ‘achterstallig onderhoud’ of als er gewoon een leidinggevende, trainer of coach nodig is.

Samen zien wat er nu is en wat er nodig is. Met kennis van zaken, veel gevoel voor proces en jarenlange ervaring kijk ik graag met je mee richting de toekomst. Vanuit rust en vertrouwen. Waarbij we soms achteromblikken om te zien waar iets vandaan komt.  Ik kan samen met de mensen een groep tot een team smeden, treed verbindend op, kan de coach zijn en maak trainingen op maat.

Zelf werk ik sinds het einde van de jaren tachtig in het onderwijs. Eerst als docente biologie en later als leidinggevende. Ik heb, samen met teams, scholen opgebouwd, waarbij teamontwikkeling en individuele ontwikkeling hand in hand gingen. De afgelopen jaren heb ik ook in andersoortige organisaties gewerkt en mijn ervaringen verruimd. Kwaliteit, en natuurlijk de klant, staan altijd voorop.

Ik ben geschoold als leidinggevende, als trainer, adviseur en coach door opleidingen bij de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement, door NLP en door systemisch werk. Al deze ervaringen combineer ik in mijn eigen stijl van begeleiden en adviseren, en in de trainingen die ik schrijf. De belangrijkste vraag is steevast: Welk leiderschap is nodig voor een toekomstbestendige organisatie?

Een goede leider moet achter de doelen van de organisatie staan en dat uitstralen, maar de mens is altijd belangrijker dan het doel. Hoe werk je aan vertrouwen, met de mens voorop?

Maak vandaag nog een afspraak

0
0
0
0