over mij

06 13172933
info@elsdeboeradvies.nl

Mensen maken een organisatie, een team. Om te groeien als mens of als team, zijn individuen of groepen soms op zoek naar hun eigen krachten. Alles wat ze nodig hebben, zit echter al in henzelf. Ik kan hen helpen dat te zien. Mijn stijl van werken valt het best te omschrijven als ‘ontluikende oneindigheid’.

Niet dat mijn begeleiding oneindig duurt. Bij voorkeur niet. Maar ik wijs mensen de weg, zodat ze zelf kunnen veranderen en de gewenste doelen kunnen bereiken.

Als ik ergens kom maak ik gemakkelijk contact met wat er is, met de onderstroom. Ik beschrijf wat ik zie en voel, analyseer een team. Dat doe ik in een open en veilige sfeer, ik bied iedereen de gelegenheid uit te spreken wat er goed gaat en wat beter kan. Op basis daarvan stellen we doelen om naar toe te werken.

Iedereen doet zijn best, op basis van de eigen kwaliteiten. Het is mijn rol om – zonder oordeel – ervoor te zorgen dat het (veranderings)proces goed loopt, dat teamleden hun eigen en elkaars kwaliteiten leren kennen en inzetten. Dan volgen de resultaten vanzelf.

Als interimleidinggevende, trainer of verandercoach ben ik beschikbaar als een afdeling niet loopt. Als er sprake is van ‘achterstallig onderhoud’ of als er gewoon een afdelingsmanager nodig is. Ik smeed een groep tot een team, treed verbindend op en maak trainingen op maat.
Ik ben meer dan een ‘gewone’ interim.

Zelf werk ik sinds het einde van de jaren tachtig in het onderwijs. Eerst als docente biologie en later als leidinggevende. Ik heb, samen met teams, scholen opgebouwd, waarbij teamontwikkeling en individuele ontwikkeling hand in hand gingen. Kwaliteit, en natuurlijk de klant, stonden toen – en staan nu nog – voorop.

De afgelopen jaren heb ik mij intensief geschoold als leidinggevende, als trainer, adviseur en coach door de opleiding master of educational management bij de NSO, door NLP en door systemisch werk. Al deze ervaringen combineer ik in mijn eigen stijl van begeleiden en adviseren, en in de trainingen die ik schrijf. Zo kan ik maatwerk bieden.